مراسم عروسی قوم کرد
مراسم عروسی در منطقه کردستان ازدواج های فامیلی زیادی دارد و دوست دارند که دختر و پسر های نزدیک با هم ازدواج کنند. یکی از رایج ترین ازدواج ها ازدواج دختر عمو و پسر عمو می باشد. در قدیم عروسی ها بیش از ۳ روز و گاهی تا ۷ روز طول می کشید که جدیدا به یک روز تبدیل شده است. در بعضی از مناطق کردستان مراسم شوگر یعنی (شبگرد) یک شب قبل از عروسی برگزار می شود و مهمان های نزدیک شب را در آن جا مانده و از آن ها خیلی خوب پذیرایی می شود.
مراسم عروسی در کردستان
خواستگاری در کردستان به این صورت شکل می گیرد که اگر پسر قصد ازدواج داشته باشد موضوع را با خانواده خود در میان گذاشته و شروع به تحقیقات درباره خانواده و دختر می کنند. از نزدیکان خود و یا کسی که می دانند به خانواده دختر نزیدیک است را انتخاب و به خانه دختر می فرستند تا موضوع را با آن ها در میان بگذارند. بعد از انجام این موضوع اگر خانواده دختر راضی باشند یک وقت را برای روز خواستگاری تعیین و بعد از مراسم خواستگاری شروع به تحقیقات می کنند.
بعد از خواستگاری اگر جواب دختر و خانواده اش مثبت بود مراسم هایی صورت می گیرد که در ادامه هر یک را توضی خواهیم داد. این مراسمات عبارتند از شیرینی خوران یا همان نامزدی، پاگشایی، عقدکنان، لباس بریدن، حنابندان، شوگر(شبگرد)، عروسی و پس از عروسی.
انجام مراسم های عروسی در کردستان
شیرینىخوران: به این صورت است که بعد از مراسم خواستگاری و جواب مثبت خانواده دختر و دختر تقریبا یک هفته تا دو هفته طول می کشد مراسم شیرینی خوران شروع می شود. مراسم شیرینی خوران که همان نامزدی است خانواده پسر و به خانه دختر رفته و یا هر دو با هم سالنی را اجاره و مراسم نامزدی انجام و حلقه ها را در دست یک دیگر می کنند.
پاگشایی: مراسم پاگشایی اینگونه است که بعد از مراسم نامزدی در یک وقت معین خانواده عروس برای شام به منزل خانواده داماد دعوت می شوند و کادویی برای عروس در نظر می گیرند.
لباس بریدن: در این روز دختر و پسر که گاهی خاواده هایشان را نیز با خود می برند به خرید رفته و لباسهای مراسم عروسی را تهیه می کنند.
حنابندان و شوگر: یک هفته و یا یک روز قبل از عروسی مراسم حنابندان صورت می گیرد. در این مراسم دختران دم بخت از قوم و خویشان نزدیک به در دست گرفتن سینی های بزرگ که روی آن لباس های عروس می باشد به دور عروس می چرخند.
عروسی: ۴ روز قبل از عروسی شروع به پخش کردن کارت عروسی می کنند و مراسم عروسی را برای شام یا نهار در سالن و یا منزل برگزار می کنند. و در مراسم نزدیکان عروس و داماد برای دادن کادوی عروسی به نزد عروس و داماد می روند.
پس از عروسی: بعد از حدود ۳ روز و گاهی صبر می کنند یک هفته طول بکشد خانواده عروس و فقط زن ها ازجمله، مادر بزرگ ها، خواهر، عمه، خاله، زن دایی، دختر عمع، دختر دایی، دختر عمو و … جمع می شوند. پس از جمع شدن به منزل عروس و داماد رفته و کادوهایی برای آن ها می گذارند.
مراسم ازدواج، استان ایلام
همانطور که می دانید هر شهری آداب و رسوم مخصوص به خود را دارد و مراسم عروسی در هر شهری به گونه ای برگزار می شود. مراسم خواستگاری در ایلام نیز با حضور بزرگتر ها از جمله کدخدا و ریش سفیدان برگزار میشود. یک روز را تعیین و به منزل دختر برای خواستگاری می روند و به چای و شیرینی از آن ها پذیرایی می کنند. تفاوتی که در مراسم خواستگاری ایلامی ها با بقیه استان ها وجود دارد این است که در همان مراسم خواستگاری درباره شیربها صحبت می کنند و لیستی از جهزیه آماده و به خانواده داماد تحویل می دهند. در اخر مراسم نیز داماد دست پدر عروس را می بوسد.
مهریه به رسم ایلامی ها
یکی از آداب و رسوم مردم ایلام که در مراسم خواستگاری صورت می گیرد بحث مهریه و شیربها می باشد. مهریه شیربها همگی به عهده داماد است و از دیگر هزینه هایی که باید پرداخت کند بهای شیرینی است. مراسم عروسی در ایلام به صرف نهار است و تمام هزینه به عهده داماد می باشد. بعد از صرف نهار مردان مراسم را ترک می کنند و زن ها باقی می مانند. عروس را به یک اتاق می برند و لباس دزیرانی را بر تن او می کنند و دور عروس حلقه و شروع به خواندن آواز و رقص می کنند.
برگزاری مراسم عروسی در ایلام
مراسم عقد و عروسی در گذشته تنها با حضور اقوام درجه یک عروس و داماد برگزار می شد. آن ها اینگونه بودند که نه دختر به غریبه می دادند و نه دختر از غریبه می گرفتند. دلیل این کار آن ها این بود که بر این باور بودن که فامیل حتی اگر گوشت تو را بخورد استخوامت را دور نمی اندازد. د رکنار یک دیگر شادی نمی کردند و مردان و زنان از یک دیگر جدا بودند. ایلامی های عزیز با پوشیدن لباس محلی زیبایشان رقص و پایکوبی می کردند و مسابقه اسب سواری نیز برگزار می کنند. کادوی پدر عروس یک قطعه زمین زراعی است که به عروس می دهد.
برگزاری مراسم عروسی در مازندران
در گذشته مانند هر اقوام دیگر شهر در مازندران نیز بیشتر عروسی ها با ازدواج فامیلی صورت می گرفت که جدیدا کمتر شده اما باز هم عده ای ازدواج فامیلی دارند. اینگونه بود که بعد از رضایت حانواده عروس برای ازدواج فردای بعد از مراسم خواستگاری غذا و شیرینی تهیه می کردند و برای خانواده عروس می فرستادند. مراسمی وجود دارد که به آن اره گیرون یا همان بله برون می گویند که به خانه عروس رفته به و یک انگشتر به عروس به معنای اینکه عروس برای ماست هدیه می دهند. در شب بله برون شیربها را تعیین می کنند و برای مراسم نامزدی آماده می شوند که در فاصله ۶ تا دو سال طول می کشد.
در هنگام نزدیک شدن به مراسم عروسی چند هفته ای قبل از عروسی به بازار رفته و برای خرید لباس عروس و داماد اقدام می کنند. دعوت کردن مردم برای عروسی به این صورت بود که زنی را به عنوان خور گیر و یا خبر گیر انتخاب می کردند و مردم را برای عروسی دعوت می کرد. تمام هزینه عروسی از قبیل خرید لوازم تهیه غذا به عهده داماد بوده و خرج مراسم را می دهد. در مراسم مردمی که دعوت شده اند کادوهای خود را که به آن سوری می گویند د رمجمع های مسی گذاشته و روی آن را با با استفاده از پارچه های رنگی پوشانده و روی سر می گذارند و به خانه داماد می برند.
حناونه شو یا شب حنابندان
در مازندران یک شب قبل از عروسی مراسم حنابندان برگزار می شود که معمولا در خانه عروس می باشد. مهمان های این مراسم را بیشتر دختر و پسر های دم بخت تشکیل می دهند و داماد به همراه دوستان وخویشاوندان نزدیک خود که چند مجمعه که روی آن را میوه، شیرینی، تنقلات و حنا گذاشته اند به خانه عروس می برند. مراسم حنابندان را با رقص و پایکوبی کردن و بر روی دست و پای عروس و داماد حنا را می گذارند و ما بقی حنا را بر روی دست دختر و پسر ها می گذارند.
عاروسی یا عروسی
بعد از مراسم حنابندان عروس و داماد به صورت جدا و با جشن و پای کوبی به حمام می روند و دلاک در حمام به عروس و دماد شربت و شیرینی می دهد و برای آن ها اسپند دود می کند. پس از انجام این مراسم داماد سوار براسب همراه با دوستان خود به خانه بر می گشت. بعد از ظهر روز عروسی داماد به همراه دوستان و فامیل با یک اسب تزئین شده به خانه عروس می روند و عروس را با خود می برند. نانی توسط پدر یا برادر عروس به کمر با شال سفید یا سبز می بندند و به نیت اولین فرزند پسر این کار را می کنند. در جلوی عروس بچه ای با در دست گرفتن آینه ای زاه میرود و دوستان داماد با تیر اندازی کردن خود را در این شادی سهیم می کنند.
حال وقتی به خانه داماد می رسند داماد نارنج، انار و یا سبی را به طرف عروس پرتاب می کند که عروس باید ان گرفتع و با هم بخورند. عروس تا زمانی که از طرف خانواده داماد کادویی از قبیل سکه، یک راس گاو و یا زمینی به او ندهند وارد نمی شود. با وارد شدن عروس مادر و خواهر های داماد بر سر عروس اسپند دود می کنند به مهمانان نقل ونبات می دهند. همه مهمان ها مراسم را ترک و تنها کسی که باقی ماند عروس مار نام دارد که صبح بعد از عروسی صبحانه عروس وداماد را را آماده می کنند و داماد نیز لباس، پول را به عنوان خلعت به عروس می دهد.
زن مادر سلام یا مادر زن سلام
بعد از عروسی مراسمی دیگر باقی می ماند که به آن زن مادر سلام یا مادر زن لام می گویند. به این صورت است که ۳ روز بعد از عروسی عروس و داماد به خانه عروس می روند و به عنوان زن مادر سلام و یا مادر زن سلام وارد خانه می شوند. مادر عروس فامیل های خود را دعوت می کند و برای ان ها تدارک شام می بیند و عروس نیز دستمال های کوچکی را که به گلاب آغشته کرده است به مهمان ها هدیه می دهد و مبلغی پول به عنوان کادو از مهمان ها دریافت می کند.
مراسم عروسی در استان یزد
استان یزد یک شهر کویری است که دارای سنت های می باشد که به هزاران سال قبل بر میگردد. استان یزد نیز آداب و رسوم خود را برای ازدواج دارد که جدیدا کمی تغییر کرده است. مراسم عروسی در یزد شامل عقدکنان و جشن عروسی می باشد. در یزد نیز قبل از اینکه دختر و پسر با یک دیگر ازدواج کنند پرس وجوهایی انجام می شود. بعد از تحقیقات جلسه صداق طی کنان که همان بله برون یا قباله برون است را برگزار می کردند و در یک شب معین بزرگتر ها و اقوام نزدیک به منزل عروس می رفتند. در این مراسم مهر یا صداق را با توافق انتخاب می کردند که شامل چند دانگ از یک خانه و یا ملک و یا مقداری پول و چگونگی خرید از بازار و برگزاری مراسم بود.
مراسم عقدكنان
در روز عقد و مراسم خواندن خطبه عقد عروس باید رو به قبله و بر سفره ای که شامل قرآن، جانماز، نان، سبزی خوردن که از (پیاز،تره،جعفری،نعناپونه، یک کاسه ماست و آرد گندم، کاسه ای با مقداری عسل و روغن، یک ظرف نقل ونبات، یک بشقاب تخم مرغ جوشانده رنگ شده و چند شمع روشن و مقداری لوازم زینتی) تشکیل شده است بنشیند. عاقد به همراه پدر و مادر عروس و اقوام نزدیک به سر سفره عقد می آیند و عاقد که به نزدیکی عروس می نشیند و خطبه عقد را جاری می کند.
گذاشتن تخم مرغ در سفره عقد
گذاشتن تخم مرغ بر روی سفره عقد نشانه باروری و زایش و نان نشانه برکت و رزق و روزی می باشد. بنابراین برای ادامه دادن نسل زن ومرد و برکت خانه از این دو استفاده می شود. از تعداد تخم مرغ های پنج، دوازده، چهارده که به نیت پنج تن، دوازده امام و چهارده معصوم استفاده می شود.
از دیگر مواردی که بر روی سفره عقد گذاشت ه می شود عبارتند از خرید آینه و یک جفت شمعدان برای سفره عقد، بازکردن جا نماز در سفره عقد، گذاشتن نقل و سکه در سفره عقد، وجود فندق گردو و بادام در سفره عقد، گذاشتن نان و پنیر بر سر سفره عقد، وجود گل در سفره عقد، چیدن میوه برای سفره عقد، گذاشتن ظرف عسل در سفره عقد، خرید جا حلقه ای برای سفره عقد، چیدن خونچه نان و اسپند برای سفره عقد، تهیه تور و کله قند برای ساییدن بر سر عروس وداماد از مهم ترین نماد ها بر روی سفره عقد در مراسم عقد کنان یزدی های عزیز می باشد.
عروس كشون، پاانداز و پاگشا
بعد از به پایان رسیدن مراسم عقد کنانمهمان ها خانه عروس را ترک می کنند و مراسمی به نام عروس کشونی آغاز می شود. اقوام عروس و داماد عروس را سوار بر الاغ یا قاطر و یا با پای پیاده به راه می افتند و جوانان جهزیه های عروس را بر روی سر جوانان قرار می دهند و با شادی و پایکوبی عروس را همراهی می کنند. برای خرید جهزیه عروس نیز هر چقدر در وسعت پدر و مادر باشد تهیه می کنند. در هنگام رسیدن عروس به منزل داماد به او خوش امدگویی می گویند و کادو هایی مانند سفر زیارتی و یا یک قطعه طلا به عروس می دهند.
آداب و رسوم ازدواج در کهگیلویه و بویر احمد
در استان کهگیلویه و بویر احمد دو نوع ازدواج وجود دارد که یک نوع مصلحتی است و نوع دیگر عادی می باشد. در نوع مصلحتی بیشتر برای این که پیوند های دوستی، قومی پایدار بماند و بسیار پر هزینه بود. بعد از ازدواج مصلحتی ازدواج عادی وجود داشت که بسیار کم هزینه و بین مردمی بود که وضعیت مالی متوسطی داشتند. در میان مردم عشایر اینکه نظر پدر و مادر مثبت باشد اولین ملاک می باشد و کم پیش می آید که سرپیچی کنند. تصمیم اصلی ازدواج به عهده پدر می باشد و در بعضی مواقع مادر دخالت می کند. بیشتر ازدواج های یاسوج در طایفه انجام می شود.
لیست تهیه جهیزیه عروس
قبل از خرید جهزیه باید بدانید که چه چیز هایی نیاز دارید و از خرید لوازم غیر ضروری خودداری کنید. قبل از اینکه به خرید بروید چک لیستی از وسایلی که میخواهید را تهیه کنید و بنویسید. باید بدانید که چه وسایلی از همه ضروری تر هستند. هر خریدی که دارید را دسته بندی کنید و با توجه به بودجه ای که دارید خرید را انجام دهید. لیست را به این صورت دسته بندی کنید.
- لیست ضروری برای لوازم برقی منزل
- لیست ضروری برای لوازم برقی آشپزخانه
- لیست ضروری برای ظروف آشپزخانه
- لیست ضروری برای اتاق نشینمن
- لیست ضروری برای اناق خواب
- لیست ضروری برای حمام و سرویس بهداشتی
لیست جهیزیه عروس برای لوازم برقی عروس
اتو، جاروبرقی، تلفن، تلویزیون، پنکه و بخاری در صورتی که منزل شما دارای کولر و سیستم گرمایشی نباشد.
لیست جهیزیه عروس برای لوازم برقی آشپزخانه
آشپزخانه یکی از قسمت های مهم خانه و از ضروری ترین بخش ها به حساب می آید. شما عزیزان باید با توجه بیشتری محصولات آشپزخانه خود را انتخاب کنید زیار باید به گونه ای باشد که وسایل غیر ضروری را خریداری نکنید چون ممکم است فضای زیادی از منزل شما را اشغال کند. لوازم مهم و ضروری آشپزخانه عبارتند از یخچال، اجاق گاز، لباسشویی، آون توستر، چای ساز، سماور برقی یا گازی، چرخ گوشت ، خردکن و یا سبزی خردکن، آبمیوه گیری و یا غذاساز چند کاره، همزن برقی.
لیست جهیزیه عروس برای ظروف آشپزخانه
ظروف آشپزخانه آنقدر زیاد هستند که باید حتما با دقت بیشتری انتخاب شوند زیرا بعضی از لوازم به گونه ای هستند که کم پیش میاید از آن ها استفاده شود بنابراین درست نیست هزینه اضافه کنید. بانکه حبوبات، ظروف نگهدارنده ادویه جات،آبکش و لگن ها، طروف نگهدارنده، سرویس قابلمه، سرویس غذاخوری، سرویس پذیرایی، اردوخوری، سرویس قاشق چنگال، کتری و قوری، سرویس کفگیر و ملاقه، قندان، نمکدان، شکرپاش، سینی، رنده، شیشه آب، سبد سیب زمینی و پیاز، تخته گوشت، سرویس دستگیره و دم کنی، سطل زباله، سطل برنج و قند و شکر، سرویس پارچ و لیوان، لیولن دم دستی، فنجان نعلبکی،
سفره، جاکره و پنیر، زیر سیگاری، سبد مسافرتی، ظروفی که بتوان در مایکروفر استفاده کرد، جای نان، سبد داخل یخچال، چای صاف کن، قیچی، الک و صافی، دسمال پاک کن و حوله آشپزخانه، دستما سفره، توری ماهی و کباب، قوری زعفران، ترازو آشپزخانه، اسپند دود کن، شعله پخش کن، زیر قاشقی کنار گاز، زیر قابلمه ای.
لیست جهیزیه عروس برای اتاق نشینمن یا پذیرایی
بسیاری از لوازم از اهیمت بیشتربرخوردار هستند و می توان در ابتدا آن ها را خریدرای کرد و سپس اگر نیاز بود مابقی را خریداری کنید. این لوازم ضروری عبارتند فرش، سرویس مبلمان، میز تلویزیون، پرده، ساعت دیواری، جاکفشی . لیست لوازم غیر ضروری را نیز برای شما می گویم تا بتوانید در خرید خود دقت بیشتری داشته باشید درست است که در ابتدا به ان ها نیازی نخواهید داشت اما به مرور زمان دوستدارید که خانه یتان زیباتر شود و نیاز پیدا می کنید. خرید این لوازم اگر بودجه ندارید زیاد ضروری نیست اما می توایند خریداری کنید. میز نهار خوری،بوفه، کنسول، میز تلفن، وسایل تزئینی، شمعدان، قاب عکس، آباژور، جاکلیدی، جای دستمال کاغذی، سطل زباله، ظروف داخحل بوفه، دمپایی رو فرش، پادری،
در هنگام خرید جهزیه سعی کنید نظر یکدیگر را بپرسید سپس خرید را انجام دهید. وسایل ضروری برای اتاق خواب عبارت اند از سرویس خواب، فرش، لوستر، رو تختی، ساعت دیواری، چوب لباسی، ملحفه، پتو و بالش، کمد لباس، پرده، دراور، آینه و میز آینه سشوار، برس مو، وسایل ضروری نیز وجود دارند که می توایند در صورت بودن بودجه آن ها را تهیه کنید. کوسن ، وسایل تزئینی، تشک مهمان، اتوی مو.
وسایل ضروری حمام و سرویس بهداشتی
شامپو، صابون، ژیلت، دمپایی حمام و دستشویی، حوله حمام و حوله دستشویی، مسواک، سطل زباله و فرچه، جا صابونی، جا مسواکی، سبد لباس چرک، جارو خاک انداز، لگن، وسایل لباسشویی.
در هنگام خرید جهزیه نکاتی وجود دارد که باید به ان ها توجه کنید.
اولین مورد تهیه لیست خرید می باشد که در بالا هم به آن اشاره کردیم. با توجه به سلیقه و نیاز هایی که دارید و میزان بودجه خود اولویت ها را انتخاب کنید و بنویسید.
دوری از چشم و هم چشمی : چشم و هم چشمی بیشتر در میان خانواده هایی وجود دارد که رابطه فامیلی دارند و با خود می گویند که چون یکی از اقواممان این وسیله را دارد من نیز باید خریداری کنم. تا جایی که می توانید از این مورد چشم پوشی کنید زیرا خرج زیادی روی دست شما می گذارد و می توانید این هزینه را برای وسایلی که واقعا ضروری است بگذارید.
در نظر گفتن متراژ خانه : باید در هنگام خرید جهزیه فضای منزل خود را در نظر بگیرید زیرا اگر لوازمی که خریداری می کنید بیشتر از فضای خانه شما باشد. سعی کنید لوازمی خریداری کنید که سای مناسبی داشته باشند تا راحت جا به جا شوند و مشکلی در هنگام حمل پیش نیاید.
آیا لازم است همه وسایل را برای جهزیه خریداری کرد : همانطور که در بالا گفتیم لازم نیست هر وسیله ای را برای جهزیه خود خریداری کنید. باید به این نکته توجه داشته باشید که وسایل ضروری را خریداری کنید بعد به مرور می توایند لوازم تزئینی و چیز هایی که دوستدارید را خریداری کنید. سعی کنید خرید خود را به صورت عقلانی انتخاب کنید زیرا شما هر چیزی که می بینید را نباید بخرید. بسیاری از خرید ها را مادر ها قبل از ازدواج دختر هایشان خریداری کرده اند بنابراین می توانید با توجه به وسایل خریداری شده مابقی خرید را انجام دهید.
آیا حتما باید لوازم آشپزخانه را از مارک های خارجی تهیه کرد؟
برند های خارجی بسیار با دوام و باکیفیت هستند و در هنگام خرید هر کسی دوستدارد برند خارجی را خریداری کند. اما برند های ایرانی بسیار خوبی نیز وجود دارد که بسیار باکیفیت هستند و می توانید با اطمینان محصول را خریدرای کنید. در خرید لوازم برقی باید دقت بیشتری داشته باشید زیرا باید محصولی خریدرای کنید که حتما گارانتی و خدمات پس از فروش داشته باشند.
سرویس های چینی باید چند نفره تهیه شوند؟
خرید این وسایل کاملا سلیقه ای است و هیچ گونه اجباری در خرید وجود ندارد. خرید سرویس ظرف و ظروف باید طوری خریداری شود که در هنگام استفاده چیزی کم نباشد. بنابراین با توجه به تعداد افراد خانواده خود و مهمان هایی که قرار است به خانه شما بیایند تعداد ظروف های چینی را خریداری کنید. بهتر است ظروف دم دستی خود را جداگانه خریداری کنید و با سرویس پذیرایی مهمانی فرق داشته باشد. ظروف پذیرایی ۱۸ نفره بهترین انتخاب است زیرا نه انقدر کم است و نه آنقدر زیاد که فضای شما را اشغال کند.
فرش جهیزیه را باید چطور خریداری کرد؟
خرید فرش های ایرانی می تواند لذت زیادی داشته باشد زیرا بسیار با کیفیت هستند اما در کنار کیفیت بالایی که دارند قیمت آن ها زیاد است. در خرید فرش برای جهیزیه معمولا دو عدد فرش گرفته می شود که با توجه به ابعاد هال انتخاب می شود. فرش های ماشینی با تنوع و زیبایی در ایران پیدا می شود که چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند. می توانید فرش ماشینی را با قیمت مناسبتری خریداری کنید و در صرف هزینه ها نیز صرفه جویی کنید. اتاق خواب ها چون با وسایلی چون سرویس تخت خواب پر می شوند به فرش نیاز ندارند به جای فرش می توانید از قالیچه های کوچک استفاده کنید.
کدام یک از لوازم جهیزیه بر عهده ی داماد است؟
خرید جهزیه در بسیاری از شهر به عهده داماد نیز می باشد و خانواده عروس خرید کل جهزیه را بر عهده نمی گیرند. بنابراین خرید چند تکه از وسایل بزرگ مانند یخچال، لباسشویی، تلویزیون را معمولا داماد برعهده می گیرد. خرید این وسایل در مراسم خواستگاری تعیین می شود و با توجه به میزان بودجه داماد تعیین می شود که چه محصولاتی را خریداری کنند. عروس نیز تمام وسایل خرده ریز و کمی از وسایلی که حجم بزرگتری را دارند خریداری می کنند.
چطور می شود برای وام کالا یا وام جهیزیه اقدام کرد؟
برای کمک به عروس و داماد وام ازدواج گذاشته اند و هر ساله مبلغ آن تعیین می شود. این مبلغ نسبت به سال گذشته افزایش پیدا می کند. یک وام دیگر نیز وجود دارد که برای خرید جهزیه در نظر گرفته اند و مبلغ آن از وام ازدواج کمتر است. گرفتن وام کالا دارای شرایط خاصی است. یکی از این شرایط این است که باید از فروشنده ای خودشان تعیین می کنند محصول را خریدرای کنید. دومین شرط این است که حتما محصول ایرانی و از تولیدات داخل باشد. در این صورت است که وام را برای فروشنده واریز می کنند. کسانی که بودجه کافی برای خرید جهزیه ندارند می توانند از این وام کالا استفاده کنند.
آیا خرید جهیزیه توسط دختر اجباری است؟
مسلما جواب این سوال خیر است و هیچ اجباری در کار نیست. خرید جهزیه در هر شهری تقریبا متفاوت است و با توجه به سنت ها و فرهنگ های مختلف خرید انجام می شود. در بیشتر شهرها خرید جهزیه را تقسیم می کنند و چند تکه از وسایل بزرگ مانند یخچال، لباسشویی، تلویزیون، فرش به عهده داماد می باشد و مابقی خرده ریزها به عهده عروس می باشد. خرید جهزیه به بودجه طرفین بستگی دارد و با نظر یک دیگر خرید را انجام می دهند.
برای خرید جهیزیه بهتر است از چه وسایلی شروع کنیم؟
اگر برای خرید جهزیه خود مقدار بودجه ای معینی در نظر گرفته اید باید با دقت خیلی زیادی محصولات را خریداری کنید. بنابراین با خرید وسایل بزرگتر مانند یخچال، ماشین لباسشویی، اجاق گاز، فرش، تلویزیون شروع کنید زیرا بودجه بیشتری لازم دارند. بیشتر مردم برای خرید جهزیه استرس زیادی می گیرند و وسواس زیادی به خرج می دهند. بعد از خرید وسایل بزرگ نوبت به خرید خرده ریزه ها می رسد که باید اول خرده ریز های برقی آشپزخانه را خریداری کنید. برای خرید مبلمان و سرویس چوب به آخرین مرحله می رسد دلیل این کار این است که این وسایل چون بزرگ هستند بسیار جاگیر هستند.
چطور می توانیم هزینه های خرید جهیزیه را کاهش دهیم؟
در کشور نهاد هایی تاسیس شده است تا هزینه خرید جهزیه کمتر شود و در تامین مایحتاج های عروسی در حال فعالیت هستند. این گروه ها برای وسایل ضروری و اصلی که برای شروع زندگی لازم است را برای زوج ها تهیه می کنند. این لوازم عبارتند از یخچال، گاز، لباسشویی، فرش، ظروف چینی، سرویس قاشق و چنگال، رختخواب. جوانان ما قبل از ازدواج تصوری دیگر درباره آن دارند و فکر می کنند همه چیز به آسانی صورت می گیرد. این درحالیست که فراز و نشیب های زیادی بر سر راهشان است. به همین دلیل این نهاد ها تشکیل می شوند تا کمی از مشکلات را برایشان آسان کنند.
برای جهیزیه مبل های راحتی خریداری شود یا استیل؟
برای خرید مبلمان تا جایی که می توانید مبلی تهیه کنید که وزن مناسبی داشته باشد. در این صورت می توانید به راحتی آن را جا به جا کنید. مبلمان راحتی انتخاب بهتری هستند به این دلیل که ابعاد خانه های امروزی کوچک هستند. بنابراین اگر بخواهید از سرویس مبلمان استیل و راحتی هر دو با هم استفاده کنید فضایی باقی نمی ماند. راحتی و آسایش در مبلمان راحتی نیز بیشتر است و برای استفاده روز مره مناسبتر هستند. ار فضای خانه شما بزرگ است می توانید از دو مدل سلطنتی و راحتی استفاده کنید و طبق سلیقه خود خانه تان را بچینید.
جهیزیه ی متوسط و معمولی چقدر هزینه در بر می گیرد؟
هزینه هایی که برای خرید جهزیه در نظر گرفته می شود به خیلی چیز ها بستگی دارد. اولین مورد این است که شما چه محصولاتی را خریداری میکنید؟ برای خرید خود محصولاتی ایرانی و یا خارجی خریداری می کنید؟ اگر خرید لوازم تزئینی و غیر ضروری را کنار بگذارید و فقط لوازم ضروری را بخرید هزینه ای حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون برای یک زندگی لازم دارید.
از چه مارک هایی خرید کنیم؟
اگر می خواهید جنس ایرانی خریدرای کنید و از تولید کنندگان ایرانی حمایت کنید، جنس های ایرانی باکیفیتی می توانید تهیه کنید. این باور غلط را از یاد ببرید که جنس ایرانی با کیفیت نداریم زیرا کاملا غلط است. محصولات با کیفیت بسیار بوجود دارند که می توانید آب خیال راحت خریداری کنید. برند هایی مانند پاکشوما، اسنوا، پارس خزر، هیمالیا، استیل البرز، نیک کالا، گرمای جنوب و برفاب از بهترین و با کیفیت ترین مارک های ایرانی هستند که می توانید با خیال راحت خریداری کنید. یخچال، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، انواع لوازم گرمایشی و سرمایشی، تلویزیون و… را می توانید از این برند ها تهیه کنید.
برای خرید برند های خارجی نیز می توانید از ال جی، سامسونگ، سونی، بوش، دوو، اپل، شیائومی، دلمونتی و پرومکس را با اطمینان تهیه کنید. در خرید این برند ها نیز دقت کافی را داشته باشید و از فروشگاه های معتبر استفاده کنید.
گارانتی چیست؟
مطمئا در هنگام خرید نکته ای که خیلی به آن توجه می کنید داشتن گارانتی و خدمات پس از فروش می باشد. گارانتی یک تعهد است که شرکت وارد کننده بابت تضمین اصل بودن کالا به خریدار می دهد. شرکت تولیدی محصول به خریدارن خود این اطمینان را می دهد در صورتی که مشکلی برای محصولشان پیش بیاید، می توانند با گرانتی که در دست دارند آن را تعمیر و یا تعویض کنند. تفاوتی بین بیمه و گارنتی وجود دارد که باید اطلاعات کافی داشته باشید.
بیمه محصولات به این صورت است که بسیاری از کالا ها به خصوص گوشی های همراه که گران قیمت هستند دارای بیمه نامه دارند. داشتن بیمه باعث افزایش قیمت محصول می شود. تفاوت بیمه نامه با گارانتی این است بیمه مواردی را پوشش می دهد که در گارانتی وجود ندارد. مثلا اگر ال سی دی گوشی شکسته شود گارانتی آن را پوشش نمی دهد و باعث باطل شدن گرانتی نیز می شود. اما اگر محصول مانند گوشی بیمه نامه داشته باشد هزینه شکسته شدن ال سی دی و یا تعویض ان را پرداخت می کند.
مدت گارانتی لوازم خانگی چگونه محاسبه میشود؟
برای خرید محصولات خانگی برقی باید به خدمات پس از فروش آن توجه زیادی داشته باشید. زیرا در صورت بروز مشکل می توایند به راحتی آن را تعمیر و یا تعویض کنید. سعی کنید محصولاتی خریداری کنید که شرکت تولید آن سابقه زیادی داشنه باشد و معتبر باشد. زیرا در این صورت خیلی سریع می توانید مشکل محصول خود را حل کنید و بهتر جوابگو هستند. مدت زمان گارانتی هر محصولی چه ایرانی باشد چه خارجی بر روی کارت گارانتی نوشته می شود.
زمان گارانتی از وقتی شروع می شود که محصول را خریداری و نصب کنید. تا پایان دوره ای که دارد یک سال تا دو سال و گاهی تا ۵ سال نیز ادامه دارد. بسیاری از برند ها چه خارجی چه ایرانی شرایط ویژه ای دارند که دارای عمر مفید موتور می باشند. این گارانتی ۱۲۰ ماه و از زمان تولید حساب می شود. زمان تولید محصولات در پشت برگه گارانتی نوشته می شود.